Foto: Monika Bruhn / SVT

S-politiker spred lögner om sina politiska motståndare

Uppdaterad
Publicerad

En socialdemokratisk politiker i Örebro som finns på flera valsedlar, har via sociala medier och somaliska hemsidor spridit osanna uppgifter om sina politiska motståndare. Det skriver NA idag.

Örebropolitikern, som bland annat kandiderar till både region- och kommunfullmäktige för Socialdemokraterna i Örebro, har under sommaren skrivit inlägg på sociala medier med falska uppgifter om sina politiska motståndare. Det skriver Nerikes Allehanda.

Inlägget med de falska uppgifterna har sedan dykt upp på somaliska hemsidor.

Falska påståenden

Politikern beskriver allianspartierna som ”De rika partierna” och påstår att de vill samarbeta med ”Rasistpartiet”.

Dessutom finns flera felaktiga påståenden om hur alliansen och Sverigedemokraterna vill behandla flyktingar som kommer till Sverige.

Politikern har via en skriftlig kommentar till tidningen sagt att han uttryckt sig slarvigt och att han ber om ursäkt.

Har talat med mannen

Socialdemokraternas ordförande i Örebro län, Iréne Lejegren, säger till tidningen att hon ”haft förklarande samtal” med mannen.

Men partiet kommer inte kräva att han ska lämna platserna på valsedlarna, eftersom hon menar att mannen är ångerfull och inläggen inte är att betrakta som så allvarliga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.