Foto: SVT

”Man döms hårdare som invandrarpolitiker”

Uppdaterad
Publicerad

– Jag har gjort ett misstag, säger den socialdemokratiske kandidat som hoppar av alla sina uppdrag efter anklagelser om att ha spridit lögner på nätet.

Nu lämnar han också Socialdemokraterna.

Enligt na.se har den socialdemokratiske kandidaten publicerat artiklar på internet där han bland annat påstår att de fyra allianspartierna vill stoppa invandring till Sverige och förbjuda muslimska kläder och stänga moskéer.

Erkänner misstag

När SVT ringer upp mannen medger att han har gjort ett misstag.

– För det första hyser jag inget agg mot alliansen, påpekar han. Sen blir det så att när man skriver en text på ett språk och översätter till ett annat så blir det felaktigheter. Men visst – jag har gjort misstag.

Gott stöd av partiet – i Örebro

Han känner att han fått gott stöd av partiet i Örebro som också valde att inte kräva att mannen skulle avsäga sig sin kandidatur. Gruppledare Anders Ygeman var däremot desto mer kritisk när han uttalade sig i P4 Örebro på fredagen och menade att lögnare inte kan företräda partiet.

– Han uttalade sig utan att ens ha pratat med mig!

Orkar inte stå emot

Nu lämnar mannen inte bara sina nuvarande politiska uppdrag. Han lämnar också partiet.

– Det är helt klart att man döms hårdare som invandrarpolitiker. Ministrar och riksdagsmän tillåts göra fel men inte en fritidspolitiker. Jag har lagt min egen tid och mina egna resurser på det här men nu känner jag att jag inte orkar stå emot längre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.