Hör universitetslektorn berätta om hur Corona viruset påverkar högskole campuset i Grythyttan Foto: Linnea Ömmelspång, Louise Gustavsson

Så drabbas de praktiska restaurangprogrammen vid Örebro universitet av coronaviruset

Uppdaterad
Publicerad

Coronaviruset drabbar ett stort antal skolor som erbjuder praktiska program och linjer på högskole- och gymnasienivå. På Restaurang-och hotellhögskolan tas smakmomentet bort från examinationerna.

Restaurangprogrammen på restaurang- och hotellhögskolan vid Örebro universitets campus i Grythyttan är några av de praktiska program och linjer på högskolor och gymnasier som drabbas av coronavirusets framfart.  

Skolan diskuterar om den ens kan hålla igång undervisningen och i så fall hur. Examineringsmomenten kommer eleverna fortfarande att genomföra, om än med några mindre åtgärder för att minska smittorisken.  

Coronaviruset i Örebro län

Smakmomentet slopas

Stefan Vänström som är universitetslektor vid högskolan, tillika kock, menar dock att justeringen som görs, med att plocka bort smakmomentet vid examineringarna inte kommer att påverka bedömningarna särskilt mycket.  

– Även i vanliga fall så bedömer vi många andra saker än enbart smaken. Smaken är viktig absolut, men det är många andra komponenter som bidrar till att en maträtt blir bra, säger Stefan Vänström  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet