Trots rådande pandemi har alla som sökt, fått feriepraktik i Kumla kommun i sommar. Foto: TT

Nytillkommet sommarjobb: Leverera skyddsmaterial till boenden

Publicerad
Det har varit en utmaning att hitta feriepraktik åt ungdomar i Kumla. Nu står det klart att kommunen erbjuder 108 platser, bland annat inom park, måleri och på Djupadalsbadet.

Kommunen har på grund av den rådande coronapandemin i år inte kunnat erbjuda jobb inom vård och omsorg, förskola eller fritids.

Alla sökande erbjuds jobb

Men trots det erbjuds alla ungdomar en plats. Alla har dock inte kunnat få sitt förstahandsval. De 108 ungdomar som fått jobb, kommer bland annat att få arbeta inom park, måleri eller på Djupadalsbadet.

– Det är det vi är nöjda över, att så många som har sökt kommer få en plats, säger Anna Gustafsson, som är avdelningschef på arbetsmarknads- och integrationsavdelningen.

Levererar skyddsmaterial

Nytillkomna arbetsuppgifter för i år är leveranser av skyddsutrustning till vård- och omsorgsboenden. Ungdomarna kommer då att leverera material från centralförråd till boenden på cykel.

– Jag tycker det är fantastiskt att man kan gynna den här målgruppen, det är första utträdet på arbetsmartknaden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet