Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Salma Abdi Hussein, 12, och Maximilian Hellström, 12, hade en alldeles speciell fredag när de båda blev prisade under Västra Engelbrektsskolans Nobelfest. Foto: SVT

Salma och Maximilian prisades när Västra Engelbrektsskolan i Örebro fixade Nobelfest

Publicerad

Det är inte bara i Blå hallen i Stockholm som det vankas Nobelbankett. Redan i fredags anordnade nämligen Västra Engelbrektsskolan i Örebro en stor Nobelfest för hela mellanstadiet där flera elever prisades.

Två av pristagarna var sjätteklassarna Salma Abdi Hussein och Maximilian Hellström. Salma fick motta det ärofyllda priset i idrott och Maximilian i litteratur.

– Jag gör alla positiva under idrotten genom att jag är glad och tacksam, säger Salma om varför just hon fick priset.

Motiverar eleverna

Västra Engelbrektsskolan har anordnat en Nobelfest varje år i nästan tio års tid. Tillställningen sätter inte bara guldkant på skoldagen, den sporrar dessutom eleverna i deras arbete.

– Vi har upptäckt att eleverna blir jättemotiverade. De jobbar på lektionerna och kämpar för de här priserna, säger Pia-Lena Johansson, lärare i årskurs 6.

För att få till festen har det krävts hårt arbete och flera sena kvällar för lärarna.

– Det är så värt det. De här glädjen hos barnen, att de får klä upp sig och uppleva den här festen är otroligt.

Titta på klippet för att höra Samla och Maximilian berätta mer om sina priser och för att se hur det såg ut på den storslagna festen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.