Martina Winslow, kammaråklagare Foto: Thomas Wedin /SVT

Samma bevisning i Vivallarättegången – men nu vill åklagaren se strängare straff

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen startade hovrättsförhandlingarna kring dubbelmordet i Vivalla. Dagens stora samtalsämne var den frikände 21-åringen som på eget bevåg dök upp i rätten.

– Jag räknade med att det skulle vara en 50-procentig chans att han skulle komma. Hans försvarare har dock försäkrat att han skulle vara på plats.

Nu hoppas hon att hovrätten ska döma mannen för ett av morden i stadsdelen förra sommaren. Men risken är att han avviker under tiden rättegången pågår.

– Det är en fråga för domstolen och inte för oss i nuläget, konstaterar Martina Winslow.

Ingen ny bevisning

Förutom en fällande dom för mord vill hon också så se skärpta straff för de övriga två männen som tidigare dömts för synnerligen grov misshandel och vållande till annans död. Den ena dömdes till 15 år och 10 månader i fängelse, den andre till 13 år och 10 månader

– Vi yrkar på livstids fängelse och hoppas att hovrätten ska se på bevisningen annorlunda än tingsrätten.

Någon ny bevisning presenterar nämligen åklagarsidan inte.

– Nej vi har inget nytt, revolutionerande, konstaterar Martina Winslow. Sakframställan är samma som den vi hade i tingsrätten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dubbelmordet i Vivalla 2018

Mer i ämnet