Foto: SVT/Polisens kroppskamera

Sänkt straff för MMA-fightern som deltog i upploppet i Sveaparken

Publicerad

Den rättsliga processen efter upploppet i Sveaparken förra året fortsätter. I dag fick bland andra MMA-fightern Rahmads Stromanis från Örebro sin nya dom från hovrätten som sänker hans fängelsestraff med drygt två år.

I hovrätten dömdes MMA-fightern Rahmads Stromanis i januari i år till fem och halvt års fängelse för att ha kastat stenar och attackerat poliser med en påk i Sveaparken under upploppet på långfredagen 2022. Han dömdes tillsammans med tre andra män som fick fängelsestraff mellan fyra och sex och halvt års fängelse.   

Senare under våren tog Högsta domstolen upp ett annat fall från Sveaparken där längden på fängelsestraffet för de åtalade männen i det fallet minskades, och ny praxis skapades. Det här öppnade för att även de som tidigare dömts att få sina fall prövade igen och det är en av de domarna som kommit idag.  

Rahmads Stromanis straff fastställs i dagens dom till tre år och tre månaders fängelse. För övriga tre dömda minskas längden på fängelsestraffen med omkring två år till mellan två och halvt år och fyra års fängelse.

Han har själv sagt till SVT att han tycker att stenkastning ska straffas, men att den nya blåljuslagen medfört orimliga strafftider.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/Polisens kroppskamera

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.