Serievåldtäktsman åtalas för nytt brott

Uppdaterad
Publicerad

En 39-årig man från Kalmar län misstänks ha våldtagit en 17-årig flicka flera gånger under en bilfärd mellan Örebro och Stockholm. Mannen har tidigare dömts två gånger för grova våldtäkter med inslag av våld och förnedring.

Våldtäkterna ska ha skett under tre dagars tid vid mitten av maj förra året i Örebro och Stockholm på olika platser som en stuga, en lada, ett vandrarhem och en offentlig toalett.

– Jag hävdar att han begått fyra fall av grov våldtäkt. Han och flickan var bekanta med varandra, säger åklagare Christine Chi.

Misstänkt serievåldtäktsman

Efterlystes internationellt

Flickan lyckades fly från mannen och tog sig hem och larmade polisen. Mannen efterlystes internationellt och kunde senare gripas i Thailand. Han åtalas även för övergrepps i rättsak då han ska ha hotat 17-åringen att lägga ut fotografier och filmer av sexuell karaktär för att hindra att hon skulle prata med polisen.

Mannen har tidigare dömts till långa fängelsestraff för grova våldtäkter där han under en bilfärd bundit en ung kvinna och hotat två andra med kniv.

Åtal för människorov

Mannen åtalas också för människorov. Han medger att han haft sex med 17-åringen men han menar att det skett frivilligt från hennes sida. Enligt åtalet ska han ha fört bort flickan genom att ge henne narkotiska preparat samt misshandlat och hotat henne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt serievåldtäktsman

Mer i ämnet