Arkivbild. Foto: TT

Simhallsbygget i Hällefors ska utredas igen – kostar 1,5 miljoner kronor

Uppdaterad
Publicerad

Frågan om simhallens vara eller inte vara i Hällefors fortsätter. I går fattade kommunstyrelsen beslut att lägga ytterligare 1,5 miljoner kronor på att utreda frågan.

– 2017 var vi emot simhallsbygget, men nu är vi för, säger Johan Stolpen Vänsterpartiet.

Vänsterpartiet satt i opposition 2017 då de röstade mot att en simhall skulle byggas i Hällefors. Kostnaden då var beräknad till 69 miljoner kronor och partiet menade att pengarna behövdes till annat. Efter valet 2018 styr Vänsterpartiet tillsammans med Socialdemokraterna.

– I det nya förslaget till simhall är det bland annat bättre öppettider för allmänheten, säger Johan Stolpen.

Omdebatterad simhall i Hällefors

Vansinne

Ett parti som var emot 2017 och som fortfarande är det är Centerpartiet.

– Förutom att frågan redan är utredd så la man 300 000 på en ny utredning i höstas och så plussar man på den summan med ytterligare 1,5 miljoner i går. Det blir sammanlagt 1,8 miljoner att utreda en ny simhall som man inte vet om den blir av. Det är vansinne, pengarna behövs bättre inom skola och omsorg, säger Lars-Göran Zetterlund centerpartiet.

Utöver det kostade kommunens utredning 2017 1,7 miljoner kronor.

Högre kvalitet

Enligt Johan Stolpen är de extra pengarna för utredning väl använda pengar.

– Det blir högre kvalité på utredningen, bland annat får vi bättre matrialval och arkitektritningar på hur hallen ska se ut, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Omdebatterad simhall i Hällefors

Mer i ämnet