Sista bekräftade bilderna på försvunne Patrik

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll genomförs en ny ideell sökinsats efter försvunne Patrik. Han sågs senast på centralstationen i Hallsberg den 22 maj och i samband med det togs de sista bekräftade bilderna på honom av en övervakningskamera.

Under eftermiddagen och kvällen genomförs en ny ideell sökinsats efter 22-åriga Patrik som är försvunnen sedan den 22 maj. Det är organisationen Frivilliga insatser vid kris och katastrof, FIKK, som leder sökandet.

LÄS MER: ”Förväntar oss hela tiden det bästa”

Försvunne Patrik

Patrik försvann vid centralstationen i Hallsberg och nu finns de sista bekräftade bilderna på honom från den dagen. Den senaste tiden har de flesta tips om Patrik gällt iakttagelser i västra Sverige, enligt polisen i Hallsberg som utreder försvinnandet.

– Vi får flest tips gällande Göteborg, men även Stockholm och andra delar av landet, säger Karin Eldblom, inspektör vid polisen.

Många ringer in tips

Det stora engagemanget i sociala medier bidrar till att tips kommer in dagligen till polisen. En del av dem hade Karin Eldblom helst sluppit.

– Det kommer in en del tips från personer som berättar att de sett Patrik i sina drömmar, det är tråkigt och tar onödig tid från vårt utredningsarbete, säger Karin Eldblom.

LÄS MER: Ännu inga spår efter försvunne Patrik

Söker fortfarande i Hallsbergsområdet

Förra veckan sökte polisen med hundar med utgångspunkt från det ställe i Hallsberg där hans väskor hittades men den sökningen gav inget berättar Eldblom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunne Patrik

Mer i ämnet