Flera elever från Musikkonservatoriet i Falun är i Hallsberg och hjälper till i sökarbetet. Foto: Thomas Wedin/SVT

”Vi förväntar oss hela tiden det bästa”

Uppdaterad
Publicerad

Sökandet fortsätter efter 22-årige Patrik och flera elever från Musikkonservatoriet i Falun är i Hallsberg och hjälper till.

– Det är en självklarhet för oss att komma hit och försöka få hem Patrik, säger Jerker Hans-Ers.

22-årige Patrik Linfeldt har varit försvunnen i över en vecka. Flera av hans klasskamrater och andra elever från Musikkonservatoriet i Falun skippar nu de sista veckornas skolarbete för att hjälpa till med att gå skallgång i Hallsberg.

– Alla blev väldigt chockade när det här inträffade, det kom väldigt oväntat. Vi har mycket stöd i varandra, säger Alva Stern.

Försvunne Patrik

TV: Se inslag från sökandet efter Patrik

22-årige Patrik Linfeldt har varit försvunnen i över en vecka. Foto: Thomas Wedin/SVT

”Jag måste vara här”

Eleverna som lämnat studierna för att hjälpa till har blivit väl mottagna i Hallsberg och ges gratis husrum av privatpersoner som öppnat sitt hem. Alva Stern menar att de kommit närmare varandra, men att de såklart hela tiden påminns om varför de är där.

– Jag känner att jag måste vara här. Jag tror att fler känner så också. Varje person i ett skallgångsled ger en extra meter, och ju fler meter vi täcker på kortare tid, desto snabbare kommer vi komma fram till något, säger hon.

– Vi har mycket stöd i varandra, säger Alva Stern. Foto: Thomas Wedin/SVT

LÄS MER: Polis och familj vädjar: Hjälp oss hitta Patrik

Även Jerker Hans-Ers känner att det är viktigt att delta.

– Det är en självklarhet för oss att komma hit och försöka få hem Patrik. Vi söker av många och stora områden varje dag, så det gör ju nytta,  säger han.

– Det är en självklarhet för oss att komma hit och försöka få hem Patrik, säger Jerker Hans-Ers. Foto: Thomas Wedin/SVT

– Vi siktar mot att Patrik är vid liv. Det är det som gör att vi kan hålla hoppet uppe, men det är klart att tankarna går i huvudet.

Ungdomarna till stor hjälp

Per Folkesson är administrativ chef för Missing people och han menar att det har stor betydelse att ungdomarna är i Falun. Inte bara därför att sökgruppen utökas, utan även för att de har en mycket bättre bild av vem Patrik är.

– Ungdomarna är till stor hjälp, säger Per Folkesson på Missing People. Foto: Thomas Wedin/SVT

– Eftersom Patrik inte har någon koppling till den här delen av landet är det ingen här som känner honom sedan tidigare, men det gör ju de här ungdomarna. De kan vara till god hjälp om vi får tips av någon som tror sig ha sett honom, att avgöra om det är rimligt eller inte, säger han.

LÄS MER: Sökarbetet efter 22-årige Patrik fortsätter

Han säger även att de försöker vara beredda med stöd för eleverna, oavsett hur de hittar Patrik. Alva Stern är medveten om läget, men försöker hålla modet uppe.

– Vi förväntar oss hela tiden det bästa, men försöker förbereda oss på det värsta, men det kan man ju aldrig föreställa sig i förväg. Anledningen till att vi kan jobba som vi gör är att vi hela tiden har inställningen att idag är den sista dagen, idag hittar vi honom, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunne Patrik

Mer i ämnet