Ett stort sökpådrag pågår efter 22-åriga Patrik, som är försvunnen sedan i måndags. Hans familj har bett SVT Nyheter att publicera en bild på Patrik. Foto: Privat

Stor sökinsats i Hallsberg efter 22-åriga Patrik

Uppdaterad
Publicerad

En stor sökinsats efter 22-årige Patrik Linfeldt pågår just nu i Hallsberg. 22-åringen har varit spårlöst försvunnen sedan i måndags.
Nu vädjar hans pappa, Jörgen Linfedt, till allmänheten i kampen för att hitta sonen.
– Vi i familjen har tagit beslutet om efterlysning i medierna tillsammans med polisen. Vi vill att han hittas eller att någon tar hand om honom, säger Jörgen Linfeldt.

I måndags skulle 22-årige Patrik Linfeldt resa med tåg från Falun, där han studerar, hem till föräldrarna i Malmö. Egentligen skulle han ha bytt tåg i Mjölby, men han gick av misstag av i Hallsberg, tågstationen innan.

Han pratade med sin mamma i telefon i samband med tågbytet. Därefter är det tyst.

– Batteriet i hans telefon tog slut så polisen har inte kunnat positionera hans telefon eftersom den är avslagen, säger hans pappa.

LÄS MER: Polisen letar efter 22-åringen med helikopter

”Kan ha drabbats av förvirring”

Det finns i nuläget ingen glasklar förklaring till Patrik Linfeldts försvinnande. Men pappan, Jörgen, berättar att sonen varit deprimerad en tid. En depression som försämrades den gångna helgen och föranledde resan hem till föräldrarna. Enligt Jörgen Linfeldt är depressionen viktig att berätta om i det här läget.

– Han kan ha drabbats av förvirring och irrar runt i trakterna kring Hallsberg. Han kanske inte tänker rationellt. Om någon ser Patrik vill vi gärna att de tar hand om och hjälper honom samt ringer polisen.

Patrik sågs senast på Hallsbergs Centralstation. Nu ordnar Missing People skallgång i Hallsberg. Foto: Thomas Wedin/SVT

Väska och ryggsäck hittade

Patrik Linfeldts väska och ryggsäck har hittats på olika platser kring Hallsberg. I en av väskorna fanns Patriks värdefulla dator.

Inget brott misstänks i nuläget i samband med försvinnandet. Sedan onsdagen har polisen letat bland annat med helikopter och organisationen Missing people söker också intensivt efter 22-åringen. Men efter tre dagar har alltså Patrik Linfeldt inte hittats.

– I familjen mår vi väldigt dåligt just nu. Det är inne på tredje dygnet. Och vi vill bara att han ska hittas, säger Jörgen Linfeldt.

Foto: Privat

Har du tips eller tror dig veta något om var Patrik befinner sig? Kontakta polisen på 114 14

  • 173 cm lång.
  • Smal, väger ca 55 kilo.
  • Grönblå ögon.
  • Blont hår.
  • Örhänge i vänstra örsnibben.
  • Bar troligen en blå kavaj och blommiga tygskor.
  • Pratar med skånsk dialekt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

FÖRSVUNNE 22-ÅRINGEN

Mer i ämnet