– Vi har fått in tips från hela Sverige. Men inga tips har ännu lett oss in på några nya sökområden, säger polisinspektör Karin Eldblom. Foto: Thomas Wedin/SV

Sökarbetet efter 22-åriga Patrik fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Polisen och frivilligorganisationen Missing People fortsätter sökarbetet efter den försvunna Patrik Linfeldt i Hallsberg. 22-åringen har varit försvunnen sedan i måndags förra veckan.

Det har gått en vecka sedan 22-åriga Patrik Linfeldt försvann. Flera personer har sökt den försvunne mannen i Hallsberg tillsammans med frivillighetsorganisationen Missing People.

LÄS MER: Frivilliga ger inte upp sökandet efter försvunne Patrik

Försvunne Patrik

Även polisen fortsätter sökandet och enligt Karin Eldblom, polisinspektör vid polisen i Hallsberg, följer man dagligen med Patriks kontoutrdrag och telefonaktivitet.

– De senaste dagarna har vi också fått in en hel del tips. Vi har faktiskt fått in tips från hela Sverige. Men inga tips har lett oss in på några nya sökområden, säger Karin Eldblom.

– Kontoutdragen och telefonen har inte heller gett någonting.

Flera frivilliga hjälper till med sökarbetet efter 22-åriga Patrik. Ett lokalt tryckeri har tryckt upp skyltar som tejpats upp på bland annat Hallsbergs Centralstation. Foto: Thomas Wedin/SVT

Polisen kontrollerar övervakningsfilmer

Under kvällen hoppas polisen på att få tillgång till övervakningsfilmerna från Hallsbergs Centralstation. Via övervakningsfilmerna ska man sedan kunna säkerställa vilka kläder Patrik Linfeldt bar då han lämnade stationen.

Det var vid Centralstationen i Hallsberg som 22-åringen av misstag steg av tåget när han var på väg från Falun till föräldrarna i Malmö. Och sedan dess har han varit försvunnen.

Vid Centralstationen i Hallsberg steg 22-åringen av misstag av tåget. Foto: Thomas Wedin/SVT

Enligt Karin Eldblom fortsätter man nu sökarbetet med inre spaning och kontakt med anhöriga. Man fortsätter även samarbeta med frivillighetsorganisationen Missing people som gått skallgång i stora delar av terrängen i hallsberg.

– Missing People har varit jätte viktiga för sökarbetet. De är ovärderliga.

– Vi har knackat dörr och satt upp flygblad, säger Per Folkesson, administrativ chef på Missing people i Hallsberg. Foto: Thomas Wedin/SVT

Flygblad och dörrknackning

Enligt Per Folkesson som är administrativ chef på Missing people i Hallsberg har man lyckats nå ut med informationen kring försvinnandet.

– De senaste dagarna har 30-50 personer sökt efter Patrik i området. Folk har hjälpt till till fots, i bil och med motorcykel. Vi har även knackat dörr och satt upp flygblad. Det vi märker är att informationen om att han försvunnit verkligen gått ut, säger Per Folkesson.

Vi har en teori om att han drar sig undan allmänheten, att han är folkskygg. Därför är det bra om man är uppmärksam om man möter någon som drar sig undan eller kanske inte vill prata.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunne Patrik

Mer i ämnet