Patrik Linfeldt steg av misstag av tåget i Hallsberg i måndags. Foto: Privat /Thomas Wedin, SVT

Frivilliga ger inte upp sökandet efter försvunne Patrik

Uppdaterad
Publicerad

Flera frivilliga har ställt upp för organisationen Missing People när de sökt efter den försvunne 22-åriga Patrik Linfeldt i Hallsberg tillsammans med polisen. Men han är ännu inte återfunnen.

Två dagars intensivt arbete har pågått med att söka efter 22-årige Patrik Linfeldt, som av misstag steg av tåget i Hallsberg i måndags när han var på väg från Falun till föräldrarna i Malmö.

Flera tips har kommit in till polisen som just nu utvärderar dem för att bestämma hur de skall gå vidare i arbetet. Bland annat tittar man på om det finns övervakningskameror i de områden där iakttagelser har gjorts.

Försvunne Patrik

– Vi har en inre utredare som arbetar med detta och går igenom tips som har kommit in. Det är viktigt att ringa runt och kolla upp de här tipsen innan vi bestämmer hur vi skall fortsätta sökarbetet, säger Karin Eldblom, utredningschef hos polisen i Hallsberg.

LÄS MER: Stor sökinsats i Hallsberg efter 22-åriga Patrik

– Jag har varit med i förrgår och igår och vi har haft skallgångskedjor, men vi hittade inte Patrik, säger Per Folkeson på Missing People.

Skallgångskedjor med frivilliga

Han är den person som har samordnat insatsen från frivilligorganisationens sida. De har under två dagar genomfört flera skallgångskedjor i sökandet.

Flera frivillga har ställt upp i sökandet efter försvunne Patrik. Foto: Thomas Wedin /SVT

– I förrgår hade vi ett trettiotal frivilliga och igår var vi femtio personer. Igår startade sökandet vid 14 och avslutades klockan 23, säger Folkeson.

Hittills har ett område norr om stationsområdet upp till Byrsta och Rala, nordost om Hallsberg sökts av med frivilliga, polisens hundpatrull och helikopter.

Fler sökinsatser kan bli aktuella

De sista spåren efter Patrik är en väska och en ryggsäck som har hittats en bit norr om stationsområdet i Hallsberg. Det finns enligt Per uppgifter om att han synts både i Sannahed och Kumla.

– Jag kommer inte att leda vårt arbete idag eller i helgen, men jag vet att det är planerat att ske även idag, beroende på vad polisen säger nu på morgonen. Har ingen ny information kommit under natten, så blir det med största sannolikhet fler sökinsatser, säger Per Folkeson på Missing People.

Per Folkeson, frivilligorganisationen Missing People Foto: Thomas Wedin /SVT

Polisen säger på förmiddagen att de räknar med att fredagens sökande startar vid lunchtid efter att all tillgänglig information och tips som har kommit in har gåtts igenom.

– Vi kommer fortsätta sökandet idag tillsammans med Missing People, säger Karin Eldblom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunne Patrik

Mer i ämnet