Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Martin Svahn, specialistläkare, i samtal med Erica Gidlöf (KD), i samband med ett studiebesök som regionpolitikerna hade i verksamheten. Hör hans tankar vad han hoppas på framöver. Foto: SVT

Specialistläkaren Martin tror på ökad intensivvård på USÖ

Uppdaterad
Publicerad

Den högspecialiserade vården ska utökas i Örebro. Det är ett av förslagen när region Örebro län ser över framtidens hälso- och sjukvård.

– Det kommer göra att ett större antal av våra IVA-platser behöver finnas på USÖ för att möta det behovet, säger specialistläkaren Martin Svahn.

Två intensivvårdsplatser försvinner från Lindesberg i december. Samtidigt finns lokalytor för att utöka platserna på USÖ i Örebro. Det är något som specialistläkaren Martin Svahn anser är rätt väg att gå.

– Bristen på intensivvårdsplatser är det största arbetsmiljöproblemet vi har. Kan vi då samla och nyttja den kompetensen bättre, så kommer det också underlätta för mina medarbetare och göra det lättare att behålla personal, säger Svahn som i dag är sektionschef för intensivvården i regionen.

Vad är ditt budskap till politikerna inför beslut om framtiden?

– Det viktigaste budskapet är att tänka på vilken vård patienten behöver och inte fokusera var den vården ska bedrivas. Utan den ska bedrivas där vi kan göra det på bästa möjliga vis.

Hör Martin Svahns tankar i klippet ovan och om den situation som är idag då mycket hyrpersonal behöver tas in

Regionpolitiker gjorde studiebesök på IVA – hör Erica Gidlöfs (KD) tankar i klippet nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.