Foto: SVT

Sportlovsresan som slutade i tragedi

Publicerad

Tvärsnytts serie, En polisman minns, handlar i dag om 1999 då sju barn och två vuxna omkom i en svår olycka i Villingsberg mellan Örebro och Karlskoga.

I kvällens avsnitt i vår serie, En polisman minns, ska vi förflytta oss till år 1999 och den tragiska trafikolyckan i Villingsberg mellan Örebro och Karlskoga.

Två vuxna och sju barn i tio-årsåldern omkom när minibussen de färdades i, krockade med en lastbil och fattade eld. Det var vid halv niotiden en fredag i februari som den svåra olyckan inträddade.

En polisman minns

– Det tog någon halvtimme innan jag fattade vidden och det var fullständig kaos på platsen, säger Göran Gunnarsson.

– Ingen visste hur många som hade funnits i bilen, jag såg bara att det låg döda kroppar på vägbanan.

Sällskapet var en av tre bussar som kommit från flera fritidsgårdar i Norrköping och var på väg till äventyrshuset Bodaborg i Karlskoga. När Göran Gunnarsson fick klart för sig att gruppen bestod av flera minibussar åkte han förbi olycksplatsen för att prata med personerna i en av bussarna.

– De visste inte heller vad som hade hänt och när de berättade hur många som hade varit i den här minibussen då förstod jag vidden av det här, säger Gunnarsson.

Det är först när Göran Gunnarsson är på väg hem som han förstår vad som verkligen har hänt.

– När jag åker hem hör jag min egen intervju, då förstår jag vad som har hänt och då var jag tvungen att in till kanten. Jag kunde inte fortsätta.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

En polisman minns

Mer i ämnet