Mannen som tidigare var anställd på förskolor i Lindesberg misstänks för våldtäkt mot barn. Foto: SVT

Misstänkt för barnvåldtäkt – förskolevikarie mötte tingsrätten

Uppdaterad
Publicerad

Den 20-årige förskolevikarien har hela tiden nekat till att han förgripit sig på barn i Lindesberg. På tisdagen mötte han tingsrätten i Örebro.

På tisdagen startade rättegången mot den man som i maj 2017 greps misstänkt för våldtäkt mot barn på en förskola i Lindesberg.

Mannen som arbetat som vikarie på flera förskolor i Lindesbergsområdet är i 20-årsåldern och anklagades inledningsvis för flera fall av våldtäkt.

Ingen teknisk bevisning

Under tiden som utredningarna pågått har flera ärenden lagts ner och på tisdagen gick mannen in i rättssalen på Örebro Tingsrätt misstänkt för ett fall av våldtäkt mot barn, alternativt sexuellt övergrepp mot barn.

Enligt handlingarna finns ingen teknisk bevisning mot mannen.

Lyckta dörrar

Mannen nekar till anklagelserna och efter de inledande formaliteterna valde rätten att stänga förhandlingen för allmänheten genom att besluta om lyckta dörrar.

Beslut om lyckta dörrar kan till exempel fattas om personerna som rättegången gäller är mycket unga eller för att skydda ett brottsoffer vid en rättegång om sexualbrott.

Detta har hänt

Visa

Mannen, som är i 20 årsåldern, har arbetat som timvikarie på flera förskolor i kommunen.

Han anhölls i början av maj och häktades senare.

Mannen försattes på fri fot i början av juni efter att utredningen inte ledde fram till att bevisningen mot honom stärktes i den utsträckning som behövdes för att begära honom fortsatt häktad enligt Anna Maria Larsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

FÖRSKOLEVIKARIE MISSTÄNKS FÖR BARNVÅLDTÄKT

Mer i ämnet