Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Man grovt misshandlad i Örebro – förd till sjukhus Foto: Nick Strömgren /SVT

Man grovt misshandlad i Örebro – förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

På söndagseftermiddagen inträffade ett bråk på Järntorget i Örebro, där en man skadades. En stor polisinsats inleddes och ett område spärrades av.

Det var strax efter klockan 15 på söndagen som polis och ambulans larmades till Järntorget i centrala Örebro.

– Vi har en händelse där. Jag har inte så mycket uppgifter ännu, mer än att det är någon form av slagsmål som skett, sade Lars Hedelin, presstalesperson vid polisen region Bergslagen vid 15.15-tiden.

Vid 15.20-tiden uppgav polisen att en person har skadats. Ett större område runt en offentlig toalett spärrades av.

Använt sig av tillhygge 

– Vi har en person gripen och en person skadad som har förts till sjukhus. Just nu tar vi in vittnesuppgifter, dokumenterar och säkrar bevis. Det är rätt mycket nyfiket folk på platsen, vilket vi måste hantera också, säger Hedelin.

De båda inblandade skall vara män i 20-årsåldern.

– Mannen som skadades har tillfogats en skada med någon form av tillhygge, därför rubricerar vi detta som grov misshandel, säger Lars Hedelin.

Polisen arbetar på plats

Polisen kommer vara kvar på Järntorget under eftermiddagen och stora delar av kvällen för att göra en teknisk undersökning. Kamerorna som installerades på Järntorget och Henry allards park 2019 kan förhoppnings vara till stor hjälp under utredningen.

– Dom har hjälpt till i liknande situationer förut, det är oklart vad kamerorna har fångat upp på bild för att kunna hjälpa oss i denna utredning, säger Olga Korpela, vakthavande befäl i polisregion Bergslagen.

Under söndagskvällen meddelade Universitetssjukhuset Örebro via en presskommuniké att den skadades tillstånd efter omständigheterna var gott, och att offret inte tillfogats några livshotande skador.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Örebro Krim

Mer i ämnet