Akutboendena på Grankottevägen i Örebro är uthyrda till drygt 30 ensamkommande gymnasieungdomar. Foto: Anders Nord/SVT

Stort tryck på stadsmissionens akutboenden: “Alla lägenheter är uthyrda”

Uppdaterad
Publicerad

De 20 lägenheter som stadsmissionen erbjöd ensamkommande gymnasieungdomar är nu uthyrda. Men lägenheterna kommer att rivas i maj och då får ungdomarna hitta annat boende. 

– Sista april flyttar de härifrån så det gäller ju att de på egen hand försöker jobba för att hitta lägenhet. Sedan stödjer vi dem så gott det går, säger Monica Gunnarsson, direktor på Örebro stadsmission.

Monica Gunnarsson, direktor på Örebro stadsmission Foto: Anders Nord/SVT

Tuff boendesituation

Totalt är det drygt 30 stycken ensamkommande gymnasieungdomar som fått nycklar till Öbos studentlägenheter på Grankottevägen i Örebro. Öbo erbjöd Örebro stadsmission att använda lägenheterna tills de ska rivas i maj. 

Hur ser du på möjligheterna för dem att få ett boende därefter? 

– Det är klart att det är tufft för vem som helst att hitta boende och inte minst mindre lägenheter men vi hoppas kunna hitta lösningar där de delar lägenheter. 

Positivt med referenser

Monica Gunnarsson menar att det är ändå är positivt att ungdomarna får möjligheten att bo i lägenheterna fram till maj. 

– Går det här bra får de referenser från både oss och Öbo. Och det är jätteviktigt idag. Utan referenser kommer du ingenstans. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.