Arkivbild Foto: SVT

Svartenbrandt döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Lars Carlander, tidigare Lars-Inge Svartenbrandt, döms för misshandel, olaga hot och hot mot tjänsteman. Det meddelade Örebro tingsrätt under torsdagen.

Carlander döms till fängelse i två månader och till att betala över 40 000 kronor i skadestånd.

Det var i slutet av september som det uppstod bråk mellan ett antal personer i Kopparberg. I tumultet utdelades så väl slag som hot då han enligt vittnesuppgifter sa att han ”skjutit och grävt ned grisar som dig förut” till en man på platsen.

Svartenbrandt

Carlander döms även för hot mot tjänsteman då han i somras bland annat uttryckt ”jag ska döda er levande” till poliser i samband med en husrannsakan. Han hotade även att elda upp poliserna.

Gärningarna som Carlander nu döms för är begångna under prövotid då han sedan tidigare är villkorligt frigiven. Tingsrätten skriver i domen att friheten nu begränsas med två månader.

Lars Carlander förekommer i 20 avsnitt i Polisens brottsregister. Han har tillbringat nästan 40 år i fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svartenbrandt

Mer i ämnet