Arkivbild Foto: SVT

Svartenbrandt kräver fotboja

Publicerad

Lars Carlander, tidigare Lars-Inge Svartenbrandt, tar strid i förvaltningsrätten för att få avtjäna ett fängelsestraff för olaga hot med fotboja.

Lars Carlander dömdes i mars 2015 till fängelse i en månad för olaga hot mot sin dotter. Då hade han just blivit villkorligt frigiven från ett femårigt fängelsestraff.

Kriminalvården har tidigare avslagit begäran med hänvisning till Carlanders missbruksproblematik.

Själv menar Carlander att han inte längre har något missbruksproblem och att hans ”sociala situation nu är helt annorlunda”:

”Jag har tagit konakt med nykterhetsorganisationer och jag håller föreläsningar. Bostad och familj finns.” skriver han i överklagan till Förvaltningsrätten.

Dessutom påpekar Carlander att detta är första gången han ansöker om att få avtjäna ett straff med fotboja.

I maj i år ska Lars Carlander återigen infinna sig för rättegång. Denna gång i samband med ett överklagande till hovrätten efter att ha dömts till fyra månaders fängelse i tingsrätten för misshandel, olaga hot och hot mot tjänsteman.

Lars Carlander förekommer i 20 avsnitt i Polisens brottsregister. Han har tillbringat nästan 40 år i fängelse.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Svartenbrandt

Mer i ämnet