Visste du att stickade ylletröjor inte alls måste tvättas så ofta. Tiina Brander Paananen tipsar i klippet! Foto: Åsa Svennebäck / SVT

Tänk på det här innan du lägger månadslönen på garn

Uppdaterad
Publicerad

Det är många som har blivit bitna av att sticka islandströjor. Men att köpa garn till en tröja kan bli dyrt och det är lätt att bli hagalen.

Kostnaden för att köpa garn och mönster till en islandströja varierar, men någonstans mellan 400 och 700 kronor är ganska normalt. Men ska den tvättas för hand eller i maskin? Och hur vet man vilka färger som blir snygga ihop?

– Idag handlar många på nätet, säger garnhandlaren Tiina Brander Paananen, men jag brukar tycka att det är lättare att se hur garnerna blir tillsammans om man går in i en fysisk butik först.

Coronaviruset i Örebro län

Stickigt eller inte?

Då kan man också få förstahandsinformation om det som många kanske upptäcker för sent – nämligen om garnet är väldigt stickigt eller inte.

– Det finns många olika man kan använda men jag tycker nog att hundra procent ull blir snyggast, men är man känslig så kanske man ska tänka annorlunda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet