Betongarbetaren Dennis Brodd Reijer framför en av de containrar som nyligen länsades på verktyg i en omfattande inbrottsstöld på en byggarbetsplats i Örebro. Foto: Emil Nylén Danielsson

Tjuvarna sågade av gångjärnen på dörren – Dennis hann precis undan

Uppdaterad
Publicerad

Till en början såg det ut precis som det brukar, när betongarbetaren Dennis Brodd Reijer kom till jobbet på morgonen. Men ingenting var som vanligt. Under natten hade byggarbetsplatsen i Örebro haft påhälsning av tjuvar – och om inte Dennis varit så snabbfotad hade det kunnat gå illa.

En byggarbetsplats i Örebro föll nyligen offer för en omfattande verktygsstöld ur containrar, en typ av problematik som på senare år ökat kraftigt. En av flera containrar som den här gången blev länsade såg vid första anblick ut precis som vanligt för Dennis Brodd Reijer.

Men det hela ändrades i ett ögonblick.

– Jag låste upp låset och hakade av haspen. Då for dörren bara rätt ut så jag var tvungen att hoppa åt sidan när den slog i backen, berättar han.

Spela klippet och hör Dennis berätta om tjuvarnas knep för att ta sig in i containrarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.