Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Omfattande inbrott under natten – containrar uppsågade Foto: SVT / Johannes Weckström

Omfattande inbrott under natten – containrar uppsågade

Uppdaterad
Publicerad

Ett byggföretag i Örebro råkade natten mot måndag ut för ett omfattande inbrott. Flera verktygscontainrar ska ha sågats upp och verktyg och maskiner har stulits.

Inbrottet upptäcktes under måndagsmorgonen och sammanlagt är det sex containrar som plundrats. Polisen vet i dagsläget inte värdet på det som stulits, men misstanken är att det rör som om stora summor.

– I de fall där det enbart är en container som plundrats så kan det röra sig om hundratusentals kronor. Det är inga amatörverktyg det handlar om, säger Lars Hedelin, presstalesperson på polisen.

– Vi håller på att ta reda på vad som saknas. Naturligtvis innebär det här ett produktionsstopp idag, jag är på väg ut dit nu för att tala med platsansvariga och se vilken omfattning det är, säger Jan Hellqvist, arbetschef på PEAB på måndagsförmiddagen.

Fler än vanligt

Företaget har vant sig vid att denna typ av inbrott sker.

– Det händer med jämna mellanrum, någon gång per år. Men nu har de brutit upp sex containrar och det är något fler än vad som är vanligt, säger Jan Hellqvist.

Videoövervakat område

Polisen vill inte kommentera ifall området videoövervakas eller inte. Enligt uppgifter till SVT Nyheter Örebro ska det dock finnas kameror på området, men dessa ska ha manipulerats.

En av kamerorna som övervakade verktygsbodarna hade riktats upp i himlen. Tjuvarna har sedan brutit sig in någon gång under natten mot måndagen och stulit företrädesvis handverktyg. Foto: Enana Alrafidain /SVT

En brottsplatsundersökning kommer att genomföras på platsen under dagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer