Foto: Youtube/Björn Sennbrink

Toaskämten efter vattenkaoset

Uppdaterad
Publicerad

Dasshumorn florerar i Örebro efter veckans vattenlarm. Nu har någon lagt ut en annons med en läckande toalettstol – modell ”The Svampen Edition”. Dessutom har en Hitler-parodi gjorts på youtube.

Det har varit ett smärre kaos i Örebro sedan i söndags, efter att en läckande toalett på Svampen smutsat ner dricksvattnet för drygt 100.000 örebroare.

På onsdagskvällen kunde dock stadens invånare andas ut, men toaletthistorien har satt sina spår.

Avloppsläckan Örebro

På annonssajten Blocket tar dasshumorn en ny vändning. Där finns en läckande toalett till försäljning, som tidigare uppges ha stått placerad på Svampen.

”Prima exemplar”

Annonsen lyder så här i alla fall:

Prima exemplar av WC-stol, tidigare placerad på Svampen i Örebro i utrymme med egen ingång i form av en spricka i betongen ovanför vattenreservoaren innehållandes allt dricksvatten för mer än 100,000 invånare. WC-stolen säljes i befintligt skick och kan lämpligen användas för att generera den så ofta av lokaltidningar omnämnda Vattenskräcken (kul på firmafesten t.ex.)

Örebroaren Björn Sennbrink var den som la upp skämtannonsen. Han berättar att toaletten på bilden i själva verket finns i Zanzibar.

– Vi bodde i huset tre veckor under vår smekmånad. Där kokade vi inte vattnet utan fyllde upp PET-flaskor från en vattentank på taket, flaskor som vi lät stå i solens starka UV-ljus innan vi kunde dricka det, berättar Björn för Tvärsnytt.

Beskedet under onsdagskvällen, att vattnet i Örebro kan drickas som vanligt, firades givetvis.

Skålade i vatten

– Min fru och jag skålade i varsitt rent glas vatten igår kväll. Nu kan vi dessutom fortsätta toaletträna vår dotter, när vi utan oro kan använda kranvatten för att torka bort spill som kan uppstå, säger han.

På youtube finns mer dasshumor. Där har radioprofilen Thomas Jennebo lagt ut ett klipp med en Hitler-parodi om vattenlarmet i Örebro, som blivit en snackis. Scenerna där är hämtade från filmen Undergången, där skådespelaren Bruno Ganz spelar rollen som Adolf Hitler. Se filmen här.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Avloppsläckan Örebro

Mer i ämnet