Transportarbetareförbundet tycker att varslet är sorgligt. Foto: Erlend Aas, TT

Transport om varslet: ”Ny situation för Örebro”

Publicerad

Transportarbetareförbundet säger att situationen där transportföretaget E V Eriksson tvingats säga upp sitt avtal med DHL och varsla samtliga anställda är något nytt för dem. Orsaken är pressade priser.
– Det är sorgligt kan jag tycka, säger Annika Hedström, ombud på Transportarbetareförbundet i Örebro.

– Speditörerna pressar priserna. Men jag trodde inte att de skulle gå så här långt. Det brukar inte se ut så här och jag har inte varit med om detta tidigare, säger Annika Hedström, ombud på Transportarbetareförbundet i Örebro.

Goda chanser till nytt jobb

Samtidigt tror hon att chaufförerna som nu varslats på E V Eriksson i Örebro har goda chanser att hitta nytt jobb om det lagda varslet resulterar i att de blir arbetslösa till hösten.

– Chaufförerna kommer sannolikt inte att behöva oroa sig. Det är stor brist på chaufförer och de kommer från ett företag med gott renommé. Men vi hoppas att det ska lösa sig för företaget. Just nu kan vi inte göra så mycket.

Orosmoln eller vanlig nedgång?

Samtidigt som det är brist på chaufförer har läget för logistikföretagen i Örebro varit ansträngt den senaste tiden. Efter intensiva perioder som Black Friday och julhandeln brukar efterföljande månader vara lugnare. Men hon menar att det finns signaler som är svårtydbara just nu.

– Branschen är pressad rent allmänt. Det är dåligt flöde på terminalerna just nu och jag hör att de förlorar kunder. Sen är det svårt att säga om det är en vanlig nedgång som det brukar vara så här års. Jag känner mig lite osäker på om vi är på väg in i en lågkonjunktur, säger Annika Hedström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer