Foto: Johannes Weckström /SVT

Transportföretag i Örebro varslar alla 43 anställda om uppsägning

Publicerad

Transportföretaget E V Eriksson i Örebro har varslat samtliga sina anställda. Anledningen är att de nått vägs ände i förhandlingarna med logistikföretaget DHL om priser för transporter.
– Vi har haft låga priser och har försökt att förhandla, säger företagets vd, Liselotte Eriksson Dahl.

Det familjeägda företaget som funnits sedan 1941 har haft avtal med logistikföretaget DHL som idag är deras största kund.

Uppsagt avtal

Men en längre periods försök att höja priset för transporter de utför åt företaget har nu resulterat i att avtalet sagts upp.

– Det har skett en avtalsuppsägning på de uppdrag vi har. Det betyder att DHL nu kommer att lägga ut de uppdragen på anbud, säger Liselotte Eriksson Dahl.

Samtliga anställda varslade

I torsdags fick samtliga anställda på företaget besked om att de är varslade. Det rör sig om 43 tjänster.

Anledningen är att företaget, som till största delen kör för DHL och själva äger samtliga fordon inte klarar den ekonomiska situationen utan att få bättre betalt.

– Vi har ett ansvar för de anställda och behöver agera. Jag vill betona att alla har sin lön och sitt jobb kvar i ett halvår. Det här innebär inte att jobben försvinner. Samhället behöver fortfarande transporter och vi hoppas hitta en långsiktig lösning för de anställda. Nu har vi ett halvår på oss då mycket positiva saker kan hända, säger Liselotte Eriksson Dahl.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer