Totalt fyra bekräftade coronafall i Örebro län. Foto: TT

Tre nya coronafall i Örebro län

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen meddelade Region Örebro län att ytterligare tre personer har bekräftats vara smittade av coronavirus. Personerna behöver inte vårdas på sjukhus utan befinner sig hemma med lindriga besvär men har fått förhållningsregler.

Region Örebro län skriver i ett pressmeddelande att en person som är i medelåldern testades positivt för coronaviruset redan på lördagen. Personen bedöms ha smittats av ett annat bekräftat fall i samband med en utlandsresa i USA och kom hem till Sverige för en vecka sedan.

– Personen är inte testad för att ha varit i USA, för USA är inget riskområde. Det är viktigt att förtydliga, säger Gunlög Rasmussen, smittskyddsläkare i Region Örebro län.

Coronaviruset i Örebro län

Familjemedlemmar smittade

På söndagen bekräftades att två familjemedlemmar också är smittade, en i 50-årsåldern och en i 20-årsåldern.

– Ett arbete att spåra kontakter som kan ha utsatts för smitta har påbörjats och kommer fortsätta under eftermiddagen och kvällen, säger Gunlög Rasmussen.

– Kontakterna får förhållningsregler att stanna hemma och vara uppmärksamma på symtom, med instruktionen att då kontakta vården. Provtagning på nära kontakter sker endast om de utvecklar symtom.

Totalt har nu fyra personer bekräftats vara smittade av coronaviruset i Örebro län. Den 4 mars kom det första fallet – en tonåring som testades positivt efter en skidresa i norra Italien. Tonåringen fick under fredagen lämna sjukhuset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet