Polis bevakade avspärrningarna i samband med skjutningen i Markbacken. Foto: Åsa Svennebäck / SVT

Två anhållna efter skjutningen i Markbacken

Uppdaterad
Publicerad

Två personer greps i Stockholm på måndagskvällen misstänkta för inblandning i skjutningen som inträffade förra veckan i bostadsområdet Markbacken i Örebro.

Polisen ska ha slagit till mot en bostad i Märsta sent i gårkväll. Två män greps, en misstänkt för mordförsök, den andra misstänkt för skyddande av brottsling.

Enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten har personerna nu anhållits.

Skottlossningen i Markbacken 2018

– I  samband med skjutningen i Örebro blev två personer allvarligt skadade. Förundersökningen pågår och nu håller vi förhör med inblandade och genomför tekniska undersökningar, säger förundersökningsledare, kammaråklagare Christine Chi i pressmeddelandet.

Var anhållen i sin frånvaro

Det var i onsdags förra veckan som polisen larmades till bostadsområdet Markbacken i Örebro efter att två personer skottskadats. En person har sedan onsdagskvällen varit anhållen i sin frånvaro misstänkt för mord. Åklagaren bekräftar att det är den man som nu anhållits.

Åklagaren vill inte kommentera vad de misstänkta personerna och de som skadades i skottlossningen har för koppling till varandra.

– Det kan jag inte gå in på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossningen i Markbacken 2018

Mer i ämnet