Ellen Leijen Foto: Anders Nord / SVT

Ellen har växt upp med två pappor

Uppdaterad
Publicerad

När Ellen var tre år skildes hennes föräldrar. Hennes mamma träffade en ny man och hennes pappa träffade också en ny man. På så sätt fick Ellen fyra föräldrar som hon växte upp hos. Ellen bodde varannan vecka hos mamman och varannan hos pappan.

– Det har varit roligt men också kämpigt att bo varannan vecka hos ena föräldern, säger Ellen. Värdegrunderna har varit de samma oavsett vilka jag har varit hos.

Människors lika värde

Något som Ellen har med sig från sin barndom är synen på människors lika värde och att stå upp mot alla orättvisor har haft en betydande roll under hennes uppväxt.

Pride Örebro

I högstadiet kom fördomarna

När hon gick i småskolan var det ingen som brydde sig om hennes familjesituation bland barnen utan det var först i högstadiet som fördomarna började dyka upp.

Men Ellen tror att vi går mot ett mer accepterande samhälle.

– Jag tror att vi som regnbågsbarn har en viktig roll att stå upp för våra föräldrar och inte bara tvärtom, att föräldrar ska stå upp för sina barn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pride Örebro

Mer i ämnet