Anna Örenius är ordförande i föreningen Örebro Pride som nu läggs ner. Foto: Emma Ahl

Föreningen Örebro Pride lägger ner

Uppdaterad
Publicerad

På ett extra årsmöte beslutades att Örebro Pride går i graven. Det betyder att föreningen inte ordnar några fler festivaler.

Föreningen Örebro Pride flaggade redan i januari om att lägga ner verksamheten, men sköt upp beslutet till det extrainsatta årsmötet som hölls på tisdagskvällen. NA var föst med att berätta att föreningens röstberättigade tog ett enhälligt beslut om nedläggningen.

SVT Nyheter Örebro har tidigare berättat att Örebro Pride får 125 000 kronor av kommunen för att arrangera festivalen i år – men att föreningen tyckte att det var för lite pengar för att få ihop arrangemanget.

Saknas tid och pengar

Även RFSL, som erbjöds 50 000 kronor för arrangemanget, har tackat nej eftersom man anser att det saknas både tid och pengar.

På Örebro Prides Facebooksida skriver föreningen att man hoppas att någon annan aktör kan ta över och arrangera festivalen.

SVT Nyheter Örebro har sökt Örebro Prides ordförande Anna Örenius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.