De partibundna nomineringsgrupperna gör ett starkt kyrkoval på flera håll. Foto: SVT

Tydlighet i valet gav utdelning

Uppdaterad
Publicerad

De partibundna nomineringsgrupperna gör ett starkt kyrkoval på flera håll. Företrädare menar att det beror på tydlighet i vad de står för.

Helena Ståhl är andranamn på Sverigedemokraternas lista i Örebro pastorat. Där fick partiet fyra mandat i under den kommande perioden.

Helena Ståhl (SD)

– Jag tror det handlar om att vi fått fram vår politik, och lyckats förmedla vad vi vill göra, säger Helena Ståhl (SD).

Social inriktning

Hon menar att de kommande åren vill de arbeta med det sociala arbetet, där partiet anser att det som gjorts för äldre, brottsoffer och unga med psykisk funktionsnedsättning inte är tillräckligt.

Framgångsrecept

Timmy Leijen, förstanamn för socialdemokraterna, tror att det är partiets tydlighet vad gäller vad man står för, som gjort att man lyckats behålla 16 mandat i Örebro pastorat, när antalet röstande ökat så pass mycket som man gjort.

Timmy Lejien (S)

– Vi vill fortsätta arbeta för öppenhet för alla, där vi inte väljer bort någon utan säger välkommen, vad kan vi göra för dig, vad kan vi göra tillsammans, säger Timmy Lejien (S).

Inte färdigräknat

Det slutliga valresultatet dröjer ännu några veckor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kyrkovalet 2017

Mer i ämnet