Foto: Johannes Weckström /SVT

Universitetet förbereder hösttermin med undervisning på plats

Uppdaterad
Publicerad

Örebro universitet meddelar nu att man förbereder sig på undervisning i lärosalar igen till höstterminen. Men det kommer fortsatt finnas beredskap att gå tillbaka till digital undervisning.

Beslutet fattades på torsdagen av rektorn Johan Schnürer. Undervisning på plats kommer att blandas med digital undervisning för att hålla nere antalet personer som samtidigt vistas på området, och många restriktioner kommer fortsatt att gälla.

Nya studenter prioriteras

Universitetet meddelar i ett pressmeddelande att de nya studenter som påbörjar sin utbildning i höst kommer att prioriteras. För studenter som studerat längre kan utbildning på distans ges i större omfattning.

Inga utbytesstudenter

Till höstterminen kommer man inte heller ta emot några nya utländska studenter. Inga studenter från Örebro kommer påbörja studier i andra delar av världen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet