Foto: SVT

Upp till bevis för basketjumbon

Uppdaterad
Publicerad

Bara två spelare är kvar från förra säsongen när Örebro gör sig redo för spel.

På torsdagen startar basketligan, men det har varit en strulig försäsong för Örebro där beslutet om medverkan kom först i augusti. Det var startskottet för att värva ihop ett lag som ska gör att de kan titta uppåt i tabellen efter de senaste säsongernas jumboplatser.

– Vi försöker få ihop det nya laget just nu, vi har bara två killar kvar från förra året så att det är en utmaning, men vi lär känna varandra bättre för varje dag som går, säger Panagiotis Nikolaidis som är head coach.

Nio nya spelare

Efter flera säsonger där det funnits problem med både ekonomi och organisation tvekade klubbledningen om en fortsättning i basketligan. Men trots allt kom ett positivt besked i augusti som gjorde att Nikolaidis kunde börja värva spelare. Totalt är det nio nya spelare i truppen där ibland Sean Smith som tidigare spelat i Örebro.

– Det är väldigt kul att vara tillbaka i Örebro, jag trivdes väldigt bra sist jag var här. Jag känner att jag får en bra roll här och att jag kan utvecklas, säger Sean Smith.

”Kan bidra med mycket”

De senaste tre säsongerna har Örebro slutat sist och missat slutspel. Ska det bli en ändring på det så måste de sista nyförvärvet, guarden Ronnie Boggs som hämtades från collage i USA, göra en bra säsong.

– Jag kan bidra med mycket, jag spelar med mycket energi och kan skapa poäng själv eller för mina lagkamrater, säger Boggs.

Örebro startar borta mot guldkandidaterna Borås, matchen startar 18:30 på torsdagen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.