Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kuratorerna Gunilla Sandlund och Silva Bolu vid Kvinnohuset Örebro berättar om första steget för att som utsatt kvinna ta sig ur en ohållbar situation i videoklippet. Foto: Johannes Weckström /SVT

Här är kuratorernas viktigaste råd till utsatta kvinnor

Uppdaterad
Publicerad

I videoklippet ger kuratorerna Gunilla Sandlund och Silva Bolu vid Kvinnohuset i Örebro råd till dig som våldsutsatt, eller på annat sätt utsatt, kvinna eller anhörig till en sådan att våga ta första steget för att söka hjälp.

– Vi kan ge råd och stöd i den aktuella situationen, i det som varit eller det som ligger framför. Bearbetande samtal, att stärka självförtroendet för att själv få syn på hur man har det, säger Gunilla Sandlund.

– Man kanske befinner sig i en tanke att jag måste lämna relationen, men det kan ju innebära att det finns risker med att lämna partnern. Där kan man också möta kvinnor med att planera hur man skall kunna lämna, säger Silva Bolu.

Hör vad första steget är i videoklippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer