Jihad Menhem (V), oppositionsråd region Örebro län.

V kräver svar om BB – ”Går inte att stänga år efter år”

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartiet kräver nu svar av regionsstyrelsen om stängningen av Karlskoga BB.

– Det går inte att stänga år efter år, säger Jihad Menhem (V).

Han är oppositionsråd för Vänsterpartiet i Region Örebro län. Vänsterpartiet var ett av flera partier som lovade sommaröppet på BB inför valet.

– De andra partierna lovade jättemycket, men efter valet glömde man bort det, säger Menhem.

BB i Karlskoga

Han har lämnat in en interpellation till regionfullmäktige där han kräver svar på varför förlossningen inte kan vara öppen året runt.

Personalbrist

Dagens styrande politiker uppger att de vill hålla avdelningen öppen, men att det inte går på grund av personalbrist. Och BB har även varit stängt de senaste tre somrarna, då Jihad Menhems parti Vänsterpartiet var med och styrde regionen.

Vad säger du om att avdelningen var sommarstängd även när ni satt i majoritet?

– Vi ställde ett krav att det skulle göras en utredning angående sommaren 2019. Men dagens styre har inte presenterat någon utredning.

Ingen information

Jihad Menhem är också kritisk till att han fick höra talas om sommarens stängning via media.

– Det är väldigt konstigt att jag som oppositionspolitiker inte får någon information i en politisk fråga – även om det är verksamhetschefen som har tagit beslutet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

BB i Karlskoga

Mer i ämnet