Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
På Convetum sker det disco medans människor vaccinerar sig. Platschefen tyckte det skulle vara en rolig grej för den yngre målgruppen som nu vaccinerar sig. Foto: Nick Strömgren / SVT

Vaccindisco i Örebro ska få unga att vaccinera sig

Publicerad

Discostämning och covidvaccinering – hur går det ihop? Jodå, det gör det, i alla fall i Örebro. Vaccinationsmottagningen på Conventum ville helt enkelt ta till ett nytt grepp för att få fler unga att vaccinera sig.

– Vi ville göra upplevelsen lite roligare och avdramatiserad, säger platschefen Anki Olsson.

Häng med in på vaccindisco i klippet ovan.

Heliumbalonger, discokula, konsertlampor, rökmaskin och musik. Ja, de som kom för att vaccinera sig på Convetum i Örebro under onsdagen möttes av en i sammanhanget ovanlig syn.

– När vi planerade vaccinering för den yngre målgruppen funderade vi på att göra något roligt, och då kom vi på det här, säger platschefen Anki Olsson.

Vill skapa en snackis

Hon hoppas också att greppet ska bli en snackis.

– När de äldre vaccinerade sig tog tiderna slut direkt, men med den yngre målgruppen är det lite svårare, så därför är det här en form av marknadsföring, säger Anki Olsson, och tillägger:

– Det blir ju inte heller bara de som vaccinerar sig som förhoppningsvis uppskattar det här, även personalen får det roligare på jobbet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet