Foto: Revolutionära Fronten

Vänsterextremister överklagar

Uppdaterad
Publicerad

Sex unga vänsterextremister som dömts för organiserad brottslighet sedan de misshandlat och hotat folk, har överklagat domen från Stockholms tingsrätt. Bland dessa finns en 19-årig man från Örebro – dömd till fängelse i ett år och två månader.

Av totalt åtta åtalade dömdes fem till fängelse, däribland en 19-årig man från Örebro, för bland annat en grov misshandel i Stockholm av två slovakiska gästarbetare som misstogs för nazister.

Några av de dömda ska även vid flera tillfällen ha åkt till Lindesberg och Västerås för att klottra ”nassesvin”, ”nassekräk” och ”RF” på en personers dörrar och husfasader. Vid några tillfällen har även en yxa slagits mot dörren och fönster krossats.

Två fick villkorlig dom och dagsböter.

Ungdomarna har pekats ut som medlemmar av Revolutionära Fronten (RF) och rätten klassade deras brottslighet som organiserad och samhällshotande.

Målet är ännu inte uppsatt för förhandling i Svea hovrätt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Extremistkriget i Mälardalen

Mer i ämnet