Idag menar många Vivallabor att det var rätt beslut att stänga skolanö. Foto: SVT

Vivallabor: ”Rätt beslut att stänga högstadiet”

Publicerad

Beslutet att stänga Vivallaskolans högstadium och istället låta barnen gå på andra skolor är rätt. Det menar flera av de boende i Vivalla som SVT Örebro frågat.

Ett par månader in på terminen är beslutet att stänga högstadiet på Vivallaskolan något som många av de boende i stadsdelen ser positivt på. Oron och farhågorna som fanns innan verkar ha lagt sig.

– Det är rätt beslut, menar Abdala Ali. Det är rätt för både barnen och lärarna och förhoppningsvis blir det lugnare på skolan nu.

– Om vi vill ha ett Sverige där man delar samma värderingar och får samma kunskap är det viktigt att barnen integreras, resonerar Macaire Bacamurwanko. Barn som kommer från andra kulturer får på det här sättet inte bara lära sig viktiga skolämnen, de kan också se hur andra barn jobbar och hur de pratar och beter sig. Jag tror också att det kan leda till ökad respekt.

Flera perspektiv

Amina Mohammed har ett barn som går i fjärde klass på Vivallaskolan. Hon ser flytten ur ett annat perspektiv.

– Det blir bättre för de äldre barnen att lämna skolan och gå tillsammans med andra stora barn. Då kan de små barnen få mer lugn och det blir inte så oroligt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nedläggningen av Vivallaskolans högstadium

Mer i ämnet