• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

15 förhörda om dubbelmordet i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

I den långa utredningen om dubbelmordet i Linköping 2004 höll polisen i veckan förhör i Stockholm.

Enligt tidningen Expressen var det under torsdagen och fredagen som 15 personer förhördes med anledning av dubbelmordet i Linköping 2004. Det var på morgonen 19 oktober 2004 som en 56-årig kvinna och en åttaårig pojke höggs med en kniv så svårt att de båda avled.

Förhören i Stockholm är bara ett steg i en lång utredning.

Dubbelmordet i Linköping

– Givetvis finns det en och annan som vi tänker kan vara gärningsmannen. Vi samlar ihop uppslag och åker till en stad och betar av personer under någon dag, säger Jan Staaf vid polisen till tidningen Expressen.

– I Stockholm samtyckte några av dem att topsas, fortsätter han.

Topsningarna gjordes för att kunna jämföra med de DNA-spår som hittades på en kniv som ska ha använts vid dådet.

Det som polisen tror är mördarens DNA har tidigare skickats till laboratorium i Nederländerna. Svaret från det laboratoriet visar att mördaren troligen är från Nordeuropa, att han troligen har blont hår och blå ögon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Linköping

Mer i ämnet