Ingen misstänkt efter mordförsök i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällen dök en man med svåra skador upp på Linköpings akut. Enligt polisen ska mannen ha blivit attackerad av en ensam gärningsperson som han till slut lyckades springa ifrån.

Enligt polisens sajt har mannen, som är i 20-årsåldern, allvarliga men inte livshotande skador, och har därför kunnat höras under kvällen.

Mannen uppger att han blev attackerad av en ensam gärningsperson nära infarten till Skäggetorp centrum i Linköping. Offret ska dock ha lyckats springa ifrån platsen och därefter fått hjälp att ta sig till sjukhus.

Linköping

Polisen har nu inlett en förundersökning om försök till mord alternativt försök till dråp. Det finns dock ingen misstänkt och polisen ber nu allmänheten om hjälp.

Under lördagsmorgonen meddelar polisen att man fortfarande inte har någon misstänkt för händelsen.

– Ingen är gripen och ingen är misstänkt heller. Personen vårdas fortfarande på sjukhus och hans skadeläge är oförändrat. Vi hoppas kunna hålla mer förhör och få fram fler uppgifter under dagen, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet