Annelie Almérus (M). Foto: Moderaterna

Annelie Almérus (M) utsedd att ta över kommunstyrelsen i Motala

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna i Motala har utsett Annelie Almerus till Kåre Fribergs efterträdare som kommunstyrelsens ordförande. När hon kan tillträda posten är fortfarande oklart. Friberg kan inte avsättas i nuläget: Han måste antingen avgå självmant eller dömas till minst två års fängelse.

Domen i våldtäktsmålet förväntas komma i morgon, onsdag. Partiet har ända sedan Friberg häktades i november i fjol meddelat att hans förtroende är förbrukat och letat efter en ersättare.

– Jag ser fram emot uppdraget, men är också ödmjuk inför det. Det är en stor utmaning och lite speciellt att ta över mitt i en mandatperiod, säger Annelie Almérus (M).

Jobbar i Stockholm

Hon arbetar nu som arbetsmarknadsanalytiker på Arbetsförmedlingen i Stockholm. För att skolas in i uppdraget tänker hon delvis ta tjänstledigt. När hon tillträder fullt blir det också tjänstledigt fullt ut.

På frågan varför Moderaterna utsett just henne till efterträdare säger hon så här:

– Jag har lång politisk erfarenhet samt är förhållandevis ung. Mitt hjärta brinner för Motala, jag har bott här hela mitt liv.

Lyssna på medborgarna

Annelie Almérus anser att många kommuner i landet står inför stora utmaningar.

– Det viktigaste är att lyssna in vad medborgarna vill. Sedan att hålla ordning på ekonomin, annars får vi stora bekymmer längre fram och kommer inte klara god kvalitet i välfärdstjänsterna.

Övriga partier i Alliansen ger också sitt stöd till nomineringen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Motala

Mer i ämnet