Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Annie Lööf (C) var på plats i rättssalen i Visby. Hennes målsägandebiträde Silvia Ingolfsdottir Åkermark berättar att dagen varit omskakande. Foto: Teckning: Lars Sander. Foto: SVT

Annie Lööf (C) på plats i rättssalen – målsägandebiträdet: ”En omskakande dag”

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen inleddes rättegången mot terroråtalade Theodor Engström. Han åtalas dels för terrorbrott för att ha mördat Sveriges psykiatrisamordnare Ing-Marie Wieselgren, dels för att ha planerat att mörda Annie Lööf (C).

Redan under måndagen var Annie Lööf (C) på plats i rättssalen i tingsrätten på Gotland. Centerledaren har själv avböjt att kommentera ärendet till SVT. Men hennes målsägandebiträde Silvia Ingolfsdottir Åkermark bekräftar att dagen varit omskakande för Annie Lööf.

– Det har varit en omskakande dag för hennes del. Dels att bara vara på plats, dels att sitta i samma rum som Theodor, säger hon till SVT Nyheter.

Knivdådet i Almedalen

Fotograferade vid flera tillfällen

Under gårdagen kunde SVT visa unika bilder som visar hur Theodor Engström följt Annie Lööf under flera års tid och att han fotograferat henne vid flera tillfällen då hon medverkat i Almedalen tidigare år.

I klippet ovanför berättar målsägandebiträdet hur Annie Lööf reagerade på bilderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet i Almedalen

Mer i ämnet