Holmen har nu lämnat in ansökningar om att bygga vindkraftverk i två områden i Östergötland, säger Nils Ringborg på Holmen. Foto: SVT/Holmen

Ansökningar har lämnats in – Holmen vill bygga 32 vindkraftverk

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera år av förberedelse har nu Holmen sammanställt och skickat in ansökningarna till Länsstyrelsen i Östergötland.

Holmen fortsätter sina planer på att bygga vindkraftsparker i norra Östergötland. I Finspångs kommun handlar det om 14 vindkraftverk i området Högsjö och i Norrköpings kommun är det 18 vindkraftverk i området Klintaberget.

Kartan visar var de 14 vindkraftverken är tänkta att placeras i området Klintaberget, norr om Simonstorp i Norrköpings kommun. Foto: Holmen
Holmens vindkraftsprojekt

– Vi tycker ansökningarna är väl avvägda utifrån de förutsättningar som finns och vi hoppas att många med oss är positiva och stolta över den klimatnytta projekten kan ge, säger Nils Ringborg, talesperson för vindkraftsprojekten i Östergötland.

Kartan visar var de 14 vindkraftverken är tänkta att placeras i området Högsjön, söder om Igelfors i Finspångs kommun. Foto: Holmen

Holmen har kraftigt minskat sina ursprungliga planer och till och med lämnat det tänkta området Skybygget helt, söder om Simonstorp . De 77 vindkraftverken för de tre planerade områdena har nu alltså bantats ner till två områden och 32 vindkraftverk.

I videon ovan ser du var det är tänkt att placera ”snurrorna”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Holmens vindkraftsprojekt

Mer i ämnet