Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Artisten erkänner rånet mot Arlanda

Leo Carmona avtjänar livstids fängelse på anstalten i Skänninge. Nu erkänner han att han planerade och utförde miljonrånet mot Arlanda.

En månad efter att det spektakulära så kallade Arlandarånet preskriberats säger nu Leo ”Kinesen” Carmona att han var inblandad.

LÄS MER: Arlandarånet preskriberas – alla går fria

I en intervju i ETC säger Carmona, som just nu avtjänar livstids fängelse på Skänningeanstalten för anstiftan till mord, att han planerade och var med och utförde rånet.

– Och jag ångrar det djupt, det har förstört mitt liv. Jag kommer att kontakta väktarna som utsattes och be om förlåtelse, säger han.

Försvann med 44 miljoner

I juli var det 15 år sedan tre beväpnade och maskerade män körde fram till ett plan som just anlänt från London på Arlanda flygplats.

Männen överföll två väktare och försvann sedan med 44 miljoner kronor, ett rekordbyte som aldrig hittats. Preskriberingen innebär att rånarna går för evigt fria.

LÄS MER: Linköping stoppar Kartellens konsert

Leo Carmona har suttit fängslad sedan 2004 och grundade hiphopgruppen Kartellen 2008 från fängelset.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer