Foto: Stefan Jerrevång

Lagkaptenen Janni Arnth lämnar LFC för Arsenal

Uppdaterad
Publicerad

Arnth har spelat för Linköpings FC i fyra och ett halvt år. Nu har hon fått kontrakt med Londonlaget Arsenal.

Förutom spel i LFC har hon också medverkat i det danska landslaget sedan 2010 och där spelat 88 landskamper, enligt ett pressmeddelande.

– Vilken fantastisk tid och många minnen jag fått i Linköping och med Linköping FC. Jag har på resan vunnit två SM-guld, två Cup-guld, spelat Champions League flera omgångar och har med stor stolthet fått leda laget som kapten, säger Janni Arnth. Tack vare den fotbollsutbildning och den tid jag har haft i LFC har jag nu givits en ny möjlighet att ta nya steg i min egen utveckling. Att få komma till en stor internationell klubb är en möjlighet jag vill ta, berättar Janni Arnth i ett pressmeddelande.

Klubbens tränare, Olof Unogård, säger att hon varit en av de bästa lagkaptener han har haft och att han hoppas och tror att hon återkommer till LFC i någon form.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet