Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Livia Lindström är en av dem som kommer att söka barn- och fritidsprogrammet i Åtvidaberg Foto: Lovisa Gelin/SVT

Barn- och fritidsprogrammet i Åtvidaberg kan öppna igen -”Betyder mycket att få vara där man trivs”

Publicerad

Barn- och fritidsprogrammet kan starta upp i Åtvidaberg igen. 2018 lades programmet ner i kommunen på grund av bristande söktryck. Nu är situationen det omvända och politikerna har gett klartecken till Bildningscentrum Facetten att öppna upp till hösten.

– Det är glädjande att vi nu kan återstarta Barn- och fritidsprogrammet, vilket innebär ett större utbildningsutbud för våra elever och det stärker även attraktionskraften för våra idrottsutbildningar, säger Jenny Enerby (S) ordförande i Utbildningsutskottet i en kommentar på kommunens sajt.

Förutsättningen för att starta upp utbildningen är att minst fem elever söker till programmet.

– Vi hoppas att många kommer att söka till programmet under omvalsperioden, som pågår mellan den 15 april till den 3 maj, säger Karl Johan Sjödin, utbildningschef i Åtvidaberg.

Vad betyder det här för Åtvidaberg?

– Jag tycker det är betydelsefullt att det finns en gymnasieskola överhuvudtaget. Vi jobbar nära näringsliv och det gör att det blir mer attraktivt och företagarna gillar att det finns en gymnasieskola. Vi hjälper ju till med kompetensförsörjningen, säger Mikael Nord, rektor på Bildningscentrum Facetten till SVT Nyheter Öst.

Den kommunala gymnasieskolan Bildningscentrum Facetten Åtvidaberg Foto: Lovisa Gelin/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.