150 barnledare söks till Sports Camp i Norrköping.

Barnledare eller starta eget – här är kommunens sommarjobb

Uppdaterad
Publicerad

Barnledare på sportläger, cafépersonal eller egen företagare. Nu har 450 ungdomar i Norrköping chansen att få ett jobb i kommunen i sommar.

Cafépersonal, guide, barnledare, vårdpersonal, kommunutvecklare och egenföretagare, det är exempel på yrken som unga Norrköpingsbor kan få testa i sommar. Kommunen kommer i år att erbjuda 450 feriejobb till ungdomar i årskurs 1 och 2 på gymnasiet.

Barnledare på sportläger

På Stadium Sports Camp kommer kommunen att erbjuda 150 jobb i sommar.

– Där får man fungera som ledare till barnen som är där, berättar Linda Joelsson, arbetskonsulent vid arbetsmarknads- och vuxenutbildningskontoret.

Linda Joelsson, arbetskonsulent vid Norrköpings kommun. Foto: Privat

För de ungdomar som är intresserade av att testa på att starta eget företag så finns Ung Drive.

– De får en egen liten buffert under sommaren och ska själva starta ett eget företag med hjälp av handledare, säger Linda Joelsson.

65 kronor i timmen

Sommarjobben kommer att vara tre till sex veckor långa och arbetstiden sex till åtta timmar per dag.

– Är man under 19 år får man en timlön på 65 kronor i timmen plus semesterersättning, säger Linda Joelsson.

Den 9 februari kommer Norrköpings kommun att ha en informationsträff för de ungdomar som är intresserade av att söka jobben som erbjuds. Ansökningstiden för feriearbete är 1-28 februari 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.