Peter Wolodarski, chefredaktör på DN samt Linköpings kommunalråd Sara Skyttedal (KD) Foto: TT

Bildtvisten mellan DN och Sara Skyttedal (KD) fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings kommunalråd Sara Skyttedal (KD) har fått prövningstillstånd i patent- och marknadsöverdomstolen. Det gäller den bildtvist med DN som blossade upp efter att DN i fjol publicerat privata bilder från hennes Facebooksida.

Det var i mitten av december 2016 som domen föll i målet mellan Sara Skyttedal och Dagens nyheter. Båda parterna fick då delvis rätt. Men Sara Skyttedal valde att överklaga den del där hon förlorade.

Fått prövningstillstånd

Idag meddelade hon på sociala medier att hon har fått prövningstillstånd beviljat. På patent- och marknadsöverdomstolen bekräftar man uppgifterna. 

– Beslut kom idag, den 13 februari, säger Mary Lyngander, handläggarchef på Patent- och marknadsöverdomstolen.

Meddelade på twitter

Så här twittrade Sara Skyttedal: ”Nu fått prövningstillstånd i patent- och marknadsöverdomstolen. Skyttedal vs DN omgång två på G.” 

Processen går vidare

– Vi har skickat ett föreläggande även till motpart och inväntar svar från dem senast den 27 februari, säger Mary Lyngander handläggarchef på Patent- och marknadsöverdomstolen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer