Magnus Roberg, biträdande smittskyddsläkare Region Östergötland, berättar om läget i regionen. Foto: SVT/Mikko Lindskog

Fler fall av den brittiska virusvarianten konstaterade

Uppdaterad
Publicerad

Region Östergötland ser nu en nedåtgående trend av antalet positiva fall av covid-19 i länet. Dock har ytterligare fall av brittiska virusvarianten nu bekräftats och Magnus Roberg, biträdande smittskyddsläkare, säger att det är ett visst orosmoment.

Magnus Roberg, biträdande smittskyddsläkare i Region Östergötland, säger att de ser en nedåtgående trend av både antalet positiva för covid-19 och antalet inlagda patienter inom sjukvården i Östergötland. Något som Magnus Roberg säger gör regionen försiktigt positiva.

”Källa till oro”

På tisdagen kunde Magnus Roberg meddela att man nu har 38 konstaterade fall av den brittiska virusvarianten länet, men ännu inga av den sydafrikanska eller brasilianska varianten. Trots att regionen ser en nedgång av antalet positiva fall överlag, säger Roberg att den brittiska virusvarianten är ett orosmoment.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

– Det är ju en liten källa till oro att den finns här, säger Magnus Roberg.

Hör Magnus Roberg berätta mer i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet